Dragør Kajak Klub 100år!

dragor-145917427574007400_resized
Dragør-padlere på vannet mellom Breidablikk og Barneskjær, f.v. Niels Febber Andersen, Søren Jans, Ole Peter Norsk, Tom Adrian Petersen og Conny Lund Jans.

I Tønsberg Kajakk Klubb er vi stolte over at klubben vår er landets tredje eldste, stiftet 1935. Men våre danske venner i Dragør Kajak Klub slår oss så det holder! De har i løpet av høsten rundet 100 år. Dragør Kajak Klub har historie helt tilbake til 1916. Det er faktisk en av verdens eldste kajakklubber.

Til jubileet ble det laget et jubileumsskrift, der Dragør-padlerne minnes sine sommerturer til Nøtterøy rundt med innkvartering på Barneskjær.

-På øen knyttedes mange venskaber. Barneskjær har inspirert mange DKK’ere med bl.a. undfangelser og en enkelt barnefødsel, idet Tine Fredriksen fødte Mikkel Olav på Kong Olav’s fødselsdag på turen i 1987, skriver Tom Adrian Petersen i jubileumsboken.

Gjennom en 15-årsperiode hadde vi i Tønsberg Kajakk Klubb besøk av padlerne fra Dragør. Første gang var i forbindelse med Maratonuka i 1977. Mange år senere var det en gjeng som gjorde comeback, den gang riktignok ikke for å delta i Nøtterøy rundt, men også da for å padle og bo på Barneskjær.

Mang en dyst ble utkjempet på vannet og mye felles hygge hadde vi i lyse sommerkvelder. Varige vennskapsbånd ble knyttet. Fortsatt er det noen som holder kontakten.

Vi gratulerer våre venner i Dragør Kajak Klub med 100-årsjubileet!

dragor-145917421313618200_resized
Hygge på klipperne, som danskene skriver, vi ser f.v. Søren Jans, Conny Lund Jans, Ole Peter Norsk, Marianne Storgaard Clausen og Tom Adrian Petersen.