Surfski konkurranse i Nøtterøy-skjærgården

Tønsberg Kajakk Klubb arrangerte lørdag 23. september den første Surfski-konkurransen i klubbens regi. Totalt 24 padlere var påmeldt, fordelt på 20 i K1 og 4 stk i K2. Konkurransen ble vunnet av fjorårsvinneren av Nøtterøy rundt, Gleb Greben. Han ble fulgt av Anders Winther Andersen og Mats Grov. Alle 3 padler for Oslo Kajakklubb. Rett utenfor pallen kom Eirik Verås Larsen fra Flekkefjord, deretter Jørgen Aukland fra Fenn Surf’n Fun. Anders Kristiansen og Tor-Sverre Jensen fra arrangørklubben tok de neste plassene. K2-klassen ble vunnet av Merete og Jørgen Dyblie fra Horten foran Thomas Hestvold og Kristan Hermansen fra Arendal Kajakklubb.  Komplett resultatliste på denne linken.

Obligatorisk informasjon for alle før start.

Opprinnelig rute var basert på sørlig vind, men da det blåste nordlig så ble ruta snudd. Start var ved Fjærholmen på Nøtterøy og mål var ved Sandøsund på Hvasser. Deltagerne padlet ut Huikjæla og dreide rett sør på østsiden av Gåsø, deretter forbi Leistein og inn mot Sandøsun. Det var rolige forhold i starten med små bølger, lenger ut og sør fikk surfskipadlerne de større bølgene de gjerne vil ha. Den siste kilometeren kom det motvind og gjorde det tungt. Noen måtte i vannet underveis, men alle fullførte de ca 22 kilometrene.

Start fra Fjærholmen på Nøtterøy.

Det var overskyet oppholdsvær ved starten ca kl 13, som gikk over i yr og noe regn etter hvert. Det la ikke demper på stemningen blant de som padlet. Arrangørkomiteen disket opp med lapskaus for deltagerne ved målgang, noe som var populært for kalde padlere.

Vi synes det er flott at så mange tar turen til vår fine skjærgård på en litt fuktig høstdag. Tilbakemeldingene var gode, så vi håper dette kan bli en god tradisjon. Det ligger også flere bilder ute på våre facebooksider.

Vi vil også takke klubbens medlemmer som stilte opp for å avvikle denne konkurransen. Under er bildet av en av følgebåtene som ble ført av Trond Nylund.