Nøtterøy rundt

Tønsberg Kajakk Klubb ønsker hvert år velkommen til Norges eldste og mest tradisjonsrike langløp – Nøtterøy rundt 32 km (hovedløpet rundt øya) og 15 km (kortløype ut Kanalen og gjennom Ekenessundet med vending ved Barneskjær).

Vinner av Nøtterøy rundt 2018 Jocke Lindberg i fint driv i sin Surfski. Lindberg satte ny løyperekord med tiden 2:18:40.

I 2019  blir Nøtterøy rundt arrangert lørdag 29. juni.  Vi har tradisjonelle konkurranseklasser for de som ønsker å padle raskt, samtidig har vi også klasser for tur- og havpadlere. Dette er et arrangement hvor alle som er glade i å padle kajakk kan delta. Også i år blir det egen klasse for Surfski.

Nytt for 2019 er en egen klasse for havkajakk. Kajakker i denne klassen er for de som padler en kajakk primært ment for tur og ikke fart. Alle som starter i denne klassen (både 15km og 32km) kan vinne en Werner-åre.
Kajakker i Nøtterøy rundt Werner Classic må ha:
– 2 vanntette skott/luker
– dekksliner rundt kajakken
– bredde må være minst 51cm
– padles med flat åre (ikke vingåre)

Trykk her for mer detaljer om løpet og kart for de 2 distansene.  Informasjon om priser og påmelding finner du på denne linken. Er man usikker på om man skal padle racer eller turkajakk så kan det endres inntil kl 18 dagen før løpet. Kontaktinfo for endring er oppgitt i bekreftelsen som sendes etter påmelding.

Vi har samlet ulike muligheter for overnatting på denne linken. Ta med familie eller venner; skjærgården i Vestfold er flott om sommeren. Hvorfor ikke ta en lang-weekend i forbindelse med Nøtterøy rundt? Overnatting på Nøtterøy kan gi fine muligheter til å utforske den nyåpnede Padleleden i Vestfold.

Det vil også være drikkestasjoner hvor det serveres saft/vann og noe frukt. Det gir den vanlige mosjonist anledning til en pause og kanskje strekke litt på beina før padlingen fortsetter. Mer detaljer om løpet finnes på denne siden.

Nøtterøy rundt sponses av bl.a. Olympia Sport AS som også i år har satt opp en uttrekkspremie som trekkes blant de som deltar på en av distansene. For de som deltar i

 

 Les historien om Nøtterøy rundt: Langløp siden 1935