Nøtterøy rundt 2017 – påmelding åpnet

NR-logoTønsberg Kajakk Klubb har gleden av å igjen invitere til Nøtterøy rundt 2017. Løpet arrangeres i år for 77. gang og vi antar at mange vil ta veien til Tønsberg lørdag 1. juli for å få med seg dette tradisjonsrike løpet. Vi har satt opp tradisjonelle konkurranseklasser og klasser for tur- og havpadlere. Også i år viderefører vi egen klasse for surfski for den lengste distansen. Vi opplevde god deltagelse i denne klassen i 2016.

Nøtterøy rundt går i flotte omgivelser i Vestfolds varierte skjærgård, og på en tid av året hvor det vil være mange skuelystne langs løpet. Tønsberg Kajakk Klubb mener dette er et arrangement for alle kajakkpadlere. Både for den ambisiøse maratonpadler som ønsker å konkurrere og den vanlige turpadler som ønsker en utfordring . Vi har både en lang og en kort distanse.

Løypealternativene er de samme som i fjor. Den lange distansen på 32 km starter fra Klubbhuset i Nordbyen og går rett sørover ut Vestfjorden, vender gjennom Vrengensundet og nordover via Årøysund. Deretter inn Bjerkøysundet og det siste strekket inn mot Tønsberg via Ekenessundet og Kanalen. Den korte distansen på 15 km starter også ved Klubbhuset, og går ut sørøst i Kanalen mellom Tønsberg og Nøtterøy, videre ut Ekenessundet med vending ved Barneskjær og retur tilbake samme vei.

Informasjon om priser og påmelding finnes på denne linken.

Bildet under er fra Nøtterøy rundt 2016

DSC_0178
Leder-kvartetten holdt i 2016 følge til inngangen av Bjerkøysundet , vi ser forfra Gleb Greben, Anders Winther Andersen, Øystein Kvam og Einar Rasmussen. Gleb Greben trakk det lengste strået og vant. (Foto: Trond Ludvig Beckmann)