Nøtterøy rundt – påmelding åpnet

Påmeldingen for Nøtterøy rundt 2019 er nå åpnet. Sett av lørdag 29. juni; da kan du enten padle 32 km rundt Nøtterøy eller den kortere distansen på 15 km tur/retur Barneskjær ved Fjærholmen. Informasjon finnes på samlesiden for Nøtterøy rundt.

Starten av 32km feltet for Nøtterøy rundt 2018. Foto: Henrich Henriksen.

I år har vi gjort noen endringer som vi håper kan bidra til flere og nye deltagere. Vi har laget en egen og definert klasse for de som padler havkajakk/skjærgårdskajakk. Forskjellen mellom en ren racerkajakk og en havkajakk er relativt stor med hensyn til mulighet for fart. Vi har derfor laget noen klare definisjoner for kajakker i denne klassen. Les mer om Nøtterøy rundt Werner Classic på denne linken. Vår samarbeidspartner Olympia Sport har bidratt til at åreleverandøren Werner gir en premie som trekkes ut i denne klassen. Dette vil være en Werner padleåre til en verdi av 4900 kroner. Olympia Sport vil også sette opp en hovedpremie som trekkes blant alle som deltar i Nøtterøy rundt.

Arrangementet har selvfølgelig fremdeles fokus på de som padler racer og surfski. Fjorårets utgave medførte ny løyperekord på 2:18 og attpåtil satt av en svensk; Jocke Lindberg. Han padlet i en surfski og ble fulgt av både andre surfskis og vanlige K1-racere. Vi håper at det er flere som er motiverte til å se om de klarer å matche rekordtiden.

Passering i Årøysund Nøtterøy rundt 2018. Anders Winter Andersen først og Mats Grov bakenfor. Begge fra Oslo KK. Foto: Trond Ludvig Bechman

Basert på tilbakemeldinger fra i fjor har vi også samlet informasjon om muligheter for overnatting i Tønsberg og omegn. Det er fullt mulig å ta med familie eller venner og ta en langhelg i dette fine området.  Se mer info på denne linken.  Østsiden av Nøtterøy har fantastiske muligheter til å padle.

Vi noterte i fjor at de som overnattet hadde begrenset tilgang på frokost. Siden løpet starter klokken 08:00 så er det ikke alle som serverer frokost så tidlig. Noen bodde også i telt/bobil i nærheten av klubbhuset. Vi kommer derfor til å servere enkel frokost fra Klubbhuset fra kl 06:30 på lørdagen. Vi serverer da brød, melk/juice og havregrøt. Man bestiller dette samtidig med påmelding til løpet.